logo
ro

finantari / finantari bancare

arr-back
 

Finantarile bancare sunt adresabile unei game largi de proiecte: comerciale, de infrastructura, de investitii in personal, financiare. Creditele bancare imbraca diverse forme si servesc unui numar mare de obiective: finantarea necesarului de fond de rulment, finantarea contractelor comerciale, finantarea sau refinantarea obiectivelor de investitii, finantarea temporara a proiectelor care au primit finantare nerambursabila.

Unul dintre cele mai noi produse bancare este creditul pentru sustinerea proiectelor finantate din fonduri nerambursabile. Majoritatea bancilor comerciale din Romania ofera un produse adresabile acestei necesitati. Desi costurile si conditiile de acordare variaza de la banca la banca, principiul este acelasi: este acoperita in proportie de pana la 100% suma echivalenta finantarii nerambursabile (daca se opteaza pentru cereri de rambursare), se finanteaza un procent de pana la 85% din contributia beneficiarului si, in unele cazuri, se finanteaza o parte a TVA-ului implicat de achizitii. 

O problema a obtinerii creditelor bancare o constituie de multe ori garantiile dar proiectele cu finantare nerambursabila au un atu: sunt preferate de catre fondurile de garantare. Fondul National de Garantare a Creditului pentru IMM si Fondul National de Garantare a creditului Rural ofera garantii de pana la 80% din valoarea creditului, in contrapartida unui comision anual.